Categories
Nieuws Windmolens

Windturbines Waterschap Rijn & IJssel nabij AVR

De eerste resultaten van een onderzoek naar de effecten op de luchtstroom als gevolg van twee windturbines bij de AVR zijn binnen. Op onze site is een update hiervan voor de bewoners van Lathum geplaatst. Daarnaast een filmpje wat de resultaten verbeeld.

Het blijkt dat door de combinatie van twee windturbines de rookpluim uit de schoorsteen van de AVR meer naar beneden gedrukt wordt. Bij zuidwesten wind, wat vaak voorkomt, komt deze luchtstroom direct op het dorp Lathum af met alle negatieve gevolgen van dien.  

Op ons verzoek om een bijdrage te storten voor de kosten van de procedure bij de Raad van State is door een aantal inwoners al positief gereageerd maar we hebben het benodigde bedrag nog niet geheel kunnen invullen. Daarom nogmaals het verzoek om een bijdrage te doen.

Elke bijdrage is welkom op reknr  NL02INGB0007879876 Stichting Dorpsraad Lathum.

Onder vermelding van procedure Raat van State

In het begin van het nieuwe jaar willen wij een avond organiseren om de inwoners verder te informeren en kunnen wij vragen beantwoorden. Mochten er nu al vragen zijn dan zijn wij natuurlijk per mail altijd bereikbaar  info@dorpsraadlathum.nl