Categories
Jonkersschool Nieuws

Nieuwsbrief December 2022

Er is weer een nieuwe nieuwsbrief uit met de volgende onderwerpen:

  • Dorpendeal Lathum Later
  • Lezing en boekpresentatie
  • Koppenwaard
  • Duurzaamheid en Energie
  • Voedselbos
  • Lathumse Hoek

Hieronder leest u de nieuwsbrief:

Categories
Nieuws

Reünie Ds. Jonksschool

Categories
Jonkersschool Nieuws

Nieuws Lathum Later


Afgelopen donderdag, 9 juni, heeft er een inloopavond plaatsgevonden in Het Gebouw. Drie oplossingsrichtingen werden gepresenteerd en toegelicht door de stuurgroep Lathum Later en de verschillende werkgroepen. Ook was er de mogelijkheid om te stemmen op het scenario wat jouw voorkeur had. Ruim zestig inwoners van Lathum hebben daar gebruik van gemaakt.

Om diegenen die niet in de gelegenheid waren om aan deze avond deel te nemen staan de drie oplossingsrichtingen onderaan dit bericht. Mochten daar nog vragen of opmerkingen over zijn dan kunnen die gemaild worden naar info@dorpsraadlathum.nl tot uiterlijk zondag 19 juni. Daarna zullen wij een nieuwsbrief doen uitgaan om iedereen te informeren over de uitslag van de inloopavond en het vervolg van dit proces om tot een invulling te komen van de school locatie.

Categories
Nieuws

AED-cursus

Alweer enige tijd terug is er bij Het Gebouw een AED geplaatst. Om tot een optimaal gebruik te komen binnen het dorp wordt op 9 en 23 mei een cursus georganiseerd. Twee dagen voor beginners en één dag voor een herhalingscursus. De cursus is bedoeld voor inwoners binnen een straal van 500 meter van Het Gebouw.

Er zijn nog een drietal plekken beschikbaar. Aanmelden kan via info@dorpsraadlathum.nl. De locatie wordt nog bekend gemaakt.

Categories
Nieuws

Landelijke opschoondag

Categories
Jonkersschool Nieuws

Startnotitie Lathum Later

Het wegvallen van de basisschool in Lathum zomer 2021, is een enorme aderlating voor het dorp. Nadat het onderwijs in het dorp de afgelopen halve eeuw op verschillende locaties een ontwikkeling heeft doorgemaakt van klein dorpsschooltje naar de huidige omvang stopt dat nu abrupt.
De school vervulde een sociale rol binnen de gemeenschap, de dorpskinderen konden daar op loopafstand naar school, ouders ontmoeten elkaar daar en verenigingen maakten regelmatig gebruikvan gebouw en voorzieningen. Dagelijks stonden er aan het begin en het einde van de
schooldag groepjes inwoners te praten met elkaar of met voorbijgangers en bij nieuwe ontwikkelingen in het dorp of bijvoorbeeld de organisatie van een feest was de school dé plek om dat met een ieder te delen.

Lees hieronder de volledige startnotitie.

Bijlage project organisatie Lathum Later

Categories
Nieuws

Politiek cafe Lathum

Donderdag 24 februari 2022 om 20:00 uur is er een politiek cafe in Het Gebouw te Lathum. Komt allen!

De politieke partijen zijn uitgenodigd om aan de hand van stellingen hun verhaal te vertellen over de leefbaarheid, duurzaamheid en participatie.

Categories
Jonkersschool Nieuws

Resultaten enquête woonbehoefte

Hieronder vindt u de resultaten van de afgelopen najaar gehouden enquête woonbehoefte voor het dorp Lathum.

Categories
Nieuws

Nieuwsbrief december 2021

Hieronder vindt u de meest recente nieuwsbrief van december 2021.

Categories
Nieuws

Buurtcafé 5 november

Vrijdag 5 november is er weer sinds lange tijd een buurtcafé in Het Gebouw vanaf 20.00 uur